Home | Vesti | Bodrog Festival - pozivnica 10.08.2012.

Bodrog Festival - pozivnica 10.08.2012.

By
Font size: Decrease font Enlarge font
Bodrog Festival - pozivnica 10.08.2012.

Pozivamo Vas da kao gosti Bačkog Monoštora, postanete deo tradicije, na ovogodišnjem Etno festivalu hrane, tradicije i zanatskih proizvoda, BODROG FEST-u, koji će se održati 11. avgusta 2012. godine.

Ova celodnevna manifestacija kroz programe prilagođene svim uzrastima i ukusima ima za cilj očuvanje i promociju prirodnih i kulturnih bogatstava sela i okoline. Prethodnog dana, 10. avgusta organizuje se „BODROŠKI KOTLIĆ“ – takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša, uz nezaobilazne tamburaše.

Ime Bačkog Monoštora, prvi put se spominje u spisima iz davne 1250. godine. Ovo „ostrvce“, okruženo rečnim tokovima Dunava i kanala, ritskim šumama Specijalnog rezervata prirode „Gornje Podunavlje“ i plodnim oranicama, do danas ponosno čuva svoju bogatu tradiciju. Monoštorci od davnina neguju stare zanate zasnovane na upotrebi prirodnih materijala iz okruženja, prelepe narodne nošnje i običaje, pesme i igre, kao i ljubav prema vodi i šumi.

BODROG FEST se održava od 2005. godine, etnološkim, ekološkim, kulturnim, klasičnim, kulinarskim i zabavnim sadržajima okuplja mnogobrojne posetioce iz zemlje i inostranstva, a promoviše vojvođansku multietničnost i multikulturalnost. Naziv festivala je svojevrsan omaž srednjevekovnom gradu Bodrogu – „Bačkoj Atlantidi“, koji se nekada nalazio u blizini sela, ali je tokom vremena misteriozno nestao bez traga.

Organizacioni odbor
Bodrog festa

 

Program Bodrog Fest-a

  • Email to a friend Email to a friend
  • Print version Print version
  • Plain text Plain text

Newsletter

Tagged as:

Bački Monoštor

Rate this article

0