Home | Vesti | ODRŽANA EDUKACIJA NA TEMU PISANJA PROJEKATA U TURIJI 17.-18. 01.2012.

ODRŽANA EDUKACIJA NA TEMU PISANJA PROJEKATA U TURIJI 17.-18. 01.2012.

By
Font size: Decrease font Enlarge font
ODRŽANA EDUKACIJA NA TEMU PISANJA PROJEKATA U TURIJI  17.-18. 01.2012.

Naredne aktivnosti na projektu „Bogatstvo različitosti“ realizuju se sprovodjenjem edukacija u Turiji, gde je i održan dvodnevni seminar na temu pisanja projekata u utorak i sredu, 17. i 18. januara 2012.godine.

Predavanja su bila održana u hotelu "Hunting lodge" u Turiji, (koji je takodje član klastera) u periodu od 10 do 18 sati, a učesnici ovih edukacija su predstavnici sela koja su ponela epitet najboljih i predstavnici članica klastera „Istar21” iz sela koja su učestvovala na konkursu u okviru našeg projekta.

Kao izabrani predavač na edukacijama bila je Vesna Piperski-Tucakov, podsekretar Sekretarijata za medjuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu,
koja je polaznike predavanja upoznala sa osnovama pisanja projekata, načinom i formom popunjavanja aplikacija, logičkim matricama, opštim i specifičnim ciljevima projekata, ulaznim parametrima, odredjivanju indikatora, planiranju aktivnosti, budžetiranju, preduslovima i pretpostavkama za učešće na konkursima, rizicima koje projekti nose, ali i sa fondovima i izvorima sredstava za finansiranje u lokalnim samoupravama.

Odziv slušalaca i zainteresovanih polaznika je premašio sva očekivanja, što pokazuje i veliki broj prijavljenih radova-projekata, koji je stigao na adresu klastera, jer je preduslov za prisustvo na edukacijama bio predlog teme i izrada projekta koji predstavljaju prioritet za finansiranje u svakom selu.

Uz sugestije i korekcije iskusnog predavača, i svesrdnu pomoć Sekretarijata za medjuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, predstavnici sela sa najvećim turističkim potencijalom u Vojvodini i Podunavlju biće osposobljeni da sami pišu i podnose projekte za svoja mesta i tako ostvaruju pravo na sredstva koja dodeljuju institucije Pokrajne i Republike Srbije.

- Prezentacija predavača Vesne Piperski-Tucakov

  • Email to a friend Email to a friend
  • Print version Print version
  • Plain text Plain text

Newsletter

Tagged as:

Turija, edukacija

Image gallery

Rate this article

0