Home | Najspremnija sela | Turija | „Selo bećara i dobrih kobasica“ - Turija (jednodnevni izlet)

„Selo bećara i dobrih kobasica“ - Turija (jednodnevni izlet)

By
Font size: Decrease font Enlarge font
„Selo bećara i dobrih kobasica“ - Turija (jednodnevni izlet)

Turija je geografski centar Bačke i kobasičarski centar sveta! Mesto opasano sa tri vode (Veliki bački kanal, reka Krivaja i Beljanska Bara), predstavlja raj za lovce i ribolovce, a posebno za gurmane. Ovde se organizuju manifestacije: „Zlatni kotlić Turije“, „Bećarijada“, „Veče na šoru“, a na prvom mestu „Kobasicijada“.

 Program: Polazak iz iz Beograda u 08:00 h ispred Sava centra, a iz Novog Sada u 09:15 h sa Železničke stanice ispred lokomotive. Dolazak u Turiju. Folklorni program i Turijski doručak (po najviše kobasica) u etno-kući nabijači pokrivenoj trskom, izgrađenoj pre više od 150 godina, sa  bunarom u  dvorištu  u kojem rastu orasi i stari dudovi. Obilazak Pravoslavne crkve posvećene prenosu moštiju Sv. Nikolaja, hramu iz 1720. godine, sa ikonostasom koji je izradio akademski slikar Jovan Kljaić. Odlazak na kanal, ukrcavanje u čamce i vožnja do Salaša u malom ritu II. A na salašu u atmosferi seoskog, živog i urbanog domaćinstva, gde je trava besprekorno podšišana, a kere ne laju (čekaju da se pozdrave), uz „paorske divane“ i igrokaz člana turijskog pozorišta Vladimira Paroškog – ručak (po najviše kobasica). Vožnja fijakerima. Kad se sve završi odlazak u Kuću kobasica i kupovina kobasica za poneti. Povratak. Dolazak u Novi Sad oko 20:00 h, a u Beograd oko 21:00 h.

Aranžman obuhvata: Prevoz komfornim autobusom, doručak, folklorni program, obilaske prema programu, vožnju čamcima, igrokaz, ručak i muziku, pratioca, organizacione troškove.

Aranžman ne obuhvata: Piće, vožnju fijakerima (200,00 din po osobi)

Cena po osobi: 2400,00

Uz izlet važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Magelan Corporation i YUTA-e

Napomena: program je namenjen individualcima. Datume izleta za Turiju pogledajte na našem sajtu Serbian Adventures

 

  • Email to a friend Email to a friend
  • Print version Print version
  • Plain text Plain text

Newsletter

Tagged as:

Turija, izleti, izleti 2012

Image gallery

Rate this article

0