Home | Najspremnija sela | Stari Slankamen | Predlog turističke posete selu Golubinci - Stari Slankamen (za organizovane grupe)

Predlog turističke posete selu Golubinci - Stari Slankamen (za organizovane grupe)

By
Font size: Decrease font Enlarge font
Stari Slankamen Stari Slankamen

Započinjemo dan u selu Golubinci, malom seocetu u Sremu u kojem zajedno žive Srbi, Hrvati i Romi. U ovom selu turiste dočekuje pravo svadbeno veselje gde turista preuzimaju ulog mladinih svatova “krtana” po običajima Hrvata iz zaledja Dalmacije koji su naseljeni u ovom selu. Obilazak jedne od brojnih kotobanja, koje predstavljaju remek-delo narodnog graditeljstva.  Obilazak renoviranog dvorca Šlos. Odlazak zatim do etno-kuće sa arhaičnim eksponatima sa prostora čitave bivše SFRJ.

Nastavljamo put ka Starom Slankamenu, gde se u moru vinograda nalaze spomenik bitci kod Slankamena iz 1691. god. kojom je okončan Veliki Turski rat i ostaci rimskog utvrđenja Acimincum, odakle se pruža nezaboravan pogled na Dunav. Vožnja brodom po Dunavu i ručak (preporučujemo riblje specijalitete) na jednoj od čardi.

Napomena: Program je namenjen organizovanim grupama. Opis ponude za posetu selu je deo "Slagalica - Puzzle programa" u kojem je u skladu sa Vašim željama, moguće kombinovati posetu i drugim selima, kao i uskladiti trajanje programa od nekoliko sati do nekoliko dana.

  • Email to a friend Email to a friend
  • Print version Print version
  • Plain text Plain text

Newsletter

Tagged as:

Stari Slankamen, izleti

Image gallery

Rate this article

0