Home | Najspremnija sela | Selenča | Predlog turističke posete Selenči (za organizovane grupe)

Predlog turističke posete Selenči (za organizovane grupe)

By
Font size: Decrease font Enlarge font
Selenča Selenča

U prepodnevnim satima, polazak za Selenču. Pre 250 godina u ovo selo, na teritoriji opštine Bač, naseljeni su Slovaci koji i danas čine većinsko stanovništvo. Bogata ukrašena nošnja i mnoštvo sukanja je nešto po čemu se Slovakinje lako prepoznaju ali jedino u Selenči je do danas sačuvan običaj nošenja „parte” – koju mlada nosi na glavi pred venčanje. Kao deo programa u kojem ćete uživati je tradicionalno „oblačenje mlade”! Danas je Selenča prepoznatljiva po proizvodnji zdrave organske hrane, a naši turista će posetiti i pogone firme „Slovan” gde se mogu videti moderni pogoni sa hladnjačama i postrojenjima za selekciju voća. Posetićemo jedno domaćinstvo koje je sačuvalo svoje brojne eksponate iz prošlosti a najviše nošnje i devojačke spreme (za mladu) a potom ćemo imati i prezentaciju proizvodnje proizvoda od kudelje i pravljenje metli. Po želji možemo organizovati oblačenje dama u mnogo slovačkih sukanja kako je to već ovde uobičajeno a muškarce može brijati brica po starinski.

U uredjenom dvorištu imaćemo prezentaciju folklora i muzike iz ovog sela, kao i degustaciju vina i rakije. Tokom ručka turista će imati mogućnost da probaju slovačke specijalitete medju kojima su najpoznatiji kulen i kompot salate a po želji može se organizovati i degustacija pravog organskog ručka.

Napomena: Program je namenjen organizovani grupama. Opis ponude za posetu selu je deo "Slagalica - Puzzle programa" u kojem je u skladu sa Vašim željama, moguće kombinovati posetu i drugim selima, kao i uskladiti trajanje programa od nekoliko sati do nekoliko dana.

  • Email to a friend Email to a friend
  • Print version Print version
  • Plain text Plain text

Newsletter

Tagged as:

Selenča, izleti

Image gallery

Rate this article

0