Home | Najspremnija sela | Belo Blato | Predlog turističke posete selu Ečka – Carska bara - Belo Blato (za organizovane grupe)

Predlog turističke posete selu Ečka – Carska bara - Belo Blato (za organizovane grupe)

By
Font size: Decrease font Enlarge font
Predlog turističke posete selu Ečka – Carska bara - Belo Blato (za organizovane grupe)

Ovaj dan će biti posvećen obilasku prirdonih i kulturnih lokaliteta. Prvo ćemo posetiti dvorac u Ečki. Ovaj dvorac građen je podigila porodica Lazar, a građen je u engleskom stilu. Danas ovo zdanje pretvoreno u hotel i prava je oaza za putnike namernike. Nastavljamo ka prirodnom loklalitetu Carska bara - Rezervat prirode staništu velikog broja različitih ptica medju kojima su 8 vrsta čaplji, orao belorepan, pčelarice... Provozaćemo se čamcem po bari. Sledi nam dolazak u najmultikulturalnije selo u Vojvodini – Belo Blato. U ovom selu živi preko dvadeset nacionalnosti, a najbrojniji su Slovaci, Mađari Bugari, Srbi... Dobrodošlica u etno kući gde će nas dočekati članovi kulturno umetničkog društva – predstavnici većine  nacionalnih zajednica. Uz živopisan program i raznovrsnu kuhinju uživaćemo u druženju sa stanovnicima ovog sela koji živi u slozi i toleranciji zajednički opstajaći u ovom siromašnom selu (neplodna zemlja). Obilazak jednog madjarskog i jednog slovačkog domaćinistva. Ručak na salašu sa mini zoološkim vrtom gde se nalaze i neke autentične vrste domaćih životinja. Obići ćemo trskaru gde ćemo se upoznati sa proizvodnjom proizvoda od trske, u čijem dvorištu se nalazi mlin i vetrenjača iz XIX veka. 

Napomena: Program je namenjen organizovanim grupama. Opis ponude za posetu selu je deo "Slagalica - Puzzle programa" u kojem je u skladu sa Vašim željama, moguće kombinovati posetu i drugim selima, kao i uskladiti trajanje programa od nekoliko sati do nekoliko dana.

  • Email to a friend Email to a friend
  • Print version Print version
  • Plain text Plain text

Newsletter

Tagged as:

Belo Blato, Carska bara, Ečka

Image gallery

Rate this article

0