Home | Najspremnija sela | Belo Blato | Prirodnjačka kuća (Muzej za đake) u Belom Blatu

Prirodnjačka kuća (Muzej za đake) u Belom Blatu

By
Font size: Decrease font Enlarge font
Prirodnjačka kuća (Muzej za đake) u Belom Blatu

Za Carsku baru, biser Panonije, znaju i vrapci na grani. Ali mnogi ne znaju da je ona stanište neobičnih biljnih i životinjskih vrsta, kojih ima  samo u njoj, i  nigde više! A da bi to sve videli , đaci se moraju i pripremiti za posetu toj  panonskoj lepotici. Od pre nekoliko dana, to će upravo biti moguće,  s obzirom da je  otvorena prirodnjačka kuća u neposrednoj blizini specijalng rezervata prirode „ Stari Begej- Carska bara“ .

U prisustvu mnogobrojnih gostiju, muzej  je otvorila pokrajinska sekretarka za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, gospođa Dušanka Sremački, zajedno sa gradonačelnikom  grada Zrenjanin, gospodinom Miletom Mihajlovim. Đaci beloblatske škole, potpomognuti njihovim vršnjacima iz Ečke, bili su dobri domaćini i promoteri ovog lepog događaja. Obučeni u  tradicionalne  nacionalne nošnje predstvaljali su pravu  atrakciju za goste, posebno za mnogobrojne foto reportere. I samo presecanje trake nije moglo proći bez njihove asistencije, tako da su upotpunili svoju aktivnost na otvaranju  ovog značajnog objekta, dodavši makaze iz pravog beloblatskog šešira.

Otvaranjem ovog objekta  biće  zaokružena i edukativna dimenzija budućih ekskurzija, jer će posetioci pre ulaska u areu rezervata , prvo obići prirodnjačku kuću u kojoj će se postupno pripremiti za posebno putovanje  u  prostor Carske bare. Domaćini skupa, ujedno i staraoci rezervata, rukovodstvo  ribarskog gazdinstva „ Ečka“ , osmislili su lep program otvaranja, pokazavši na taj način da će ovaj muzej  biti važna karika u budućim turističko-edukativnim aktivnostima.

U Belom Blatu, 25. X
N.M.

  • Email to a friend Email to a friend
  • Print version Print version
  • Plain text Plain text

Newsletter

Tagged as:

Belo Blato

Rate this article

0