Home | Najspremnija sela | Banoštor | Predlog turističke posete - Vinski Srem, Rakovac - Banoštor (za organizovane grupe)

Predlog turističke posete - Vinski Srem, Rakovac - Banoštor (za organizovane grupe)

By
Font size: Decrease font Enlarge font
Banoštor Banoštor

U prepodnevnim satima, krenućemo u obilazak Vinskog Srema. Poseta manastiru Rakovac, jednom od 16 fruškogorskih manastira. Odlazak zatim do jedne nove vinarije sa odličnim šardoneom i italijanskim rizlingom vinom. Nastavak puta do sela Banoštora. Domaćini će nas dočekati ispred info centra i suvenirnice sa ukusnim kolačima iz ovog kraja. Banoštor se nalazi na obroncima Fruške gore, neposredno uz reku Dunav, te će nas atraktivna vožnja skelom po Dunavu opustiti i pripremiti za uživanje u vinima. Dolazak do vinarije Šijački i degustacija njihovih vina. Naš izlet će pratiti i odlazak do još jedne vinarije, a potom i do Majkine radionice gde ćemo probati sremačke specijalitete i proći kroz sremački vremeplov ’30, ‘40 i ‘50 godina upoznajući se sa starim zanatom trukanjem (nešto u vezi šivenja). Žene iz ove kuće nastavljaju tradiciju svojih pretkinja. U seoskoj crkvi upoznavanje sa najstarijim stanovnikom sela. Za ručak lupani ćevap ili riblji specijaliteti na čardi na Dunavu.

Napomena: Program je namenjen organizovanim grupama. Opis ponude za posetu selu je deo "Slagalica - Puzzle programa" u kojem je u skladu sa Vašim željama, moguće kombinovati posetu i drugim selima, kao i uskladiti trajanje programa od nekoliko sati do nekoliko dana.

  • Email to a friend Email to a friend
  • Print version Print version
  • Plain text Plain text

Newsletter

Tagged as:

Banoštor, izleti

Image gallery

Rate this article

0