Home | Sva sela | Nautika | Kostol, Velika Vrbica i Rtkovo | Kostol, Velika Vrbica i Rtkovo

Kostol, Velika Vrbica i Rtkovo

By
Font size: Decrease font Enlarge font
Selo Rtkovo Selo Rtkovo

Sela na Dunavu koja zajedno poseduju samo deo ponude koja čini odlike seoskog turizma, ali svojim specifičnostima ipak zaslužuju da budu među selima koja će se promovisati putem projekta „Bogatstvo različitosti“.

Kostol je selo nadomak Kladova, tri kilometra nizvodno, koje pruža sasvim dobre mogućnosti za smeštaj turista. Blizu sela pogledajte ostatke Trajanovog mosta, graditeljskog čuda antičkog sveta. Prošetajte do Selišta, nekada najveće močvare pre nastanka Đerdapa, a sada područja sa staništem retkih vrsta ptica, okruženo jezerima oko kojih se uredjuje kružno šetalište sa osmatračnicama.

Šta sve mogu da urade spretne ruke vrednih domaćica, pokazaće vam Aktiv žena sela Kostol, koji organizuje izložbe domaćih radinosti, narodnih rukotvorina i tradicionalne hrane. Nekoliko kilometara nizvodno stiže se do Velike Vrbice, okosnice turističke ponude za sva tri sela. Etno restoran „Vlaška kuća“ je ono što se izdvaja, mesto koje vam približava tradiciju vlaškog naroda u u divnom ambijentu starih vremena i autentičnoj kuhinji. Odmorite se u sobama uredjenim u tradicionalnom stilu koje će vas na poseban način približiti prošlosti. Spavajte u Kostolu, ručajte u Velikoj Vrbici, a zabavite se u Rtkovu, selu gde su se još jednom susrele srpska i vlaška zajednica, običaji, kultura i tradicija. KUD „Lepa Vlajna“ prikazuje sve čari folklora, muzike i pesme naroda ovog kraja.

U narednom periodu, izgradnjom „Alaskog sela” u Rtkovu, ljubitelji prirode, reke, pecanja i kamperi dobiće oazu mira i uživanja, gde će moći da osete sve draži odmora kraj reke i tradicionalni duh starih alasa.

  • Email to a friend Email to a friend
  • Print version Print version
  • Plain text Plain text

Newsletter

Tagged as:

Istočna Srbija, Kostol, Velika Vrbica, Rtkovo

Image gallery

Kostol Kostol Kostol Kostol Kostol Kostol Kostol Kostol Velika Vrbica Velika Vrbica Velika Vrbica Velika Vrbica Velika Vrbica Velika Vrbica Velika Vrbica Velika Vrbica Velika Vrbica Velika Vrbica Rtkovo Rtkovo

Rate this article

0