Home | Sva sela | Nautika | Futog | Predlog turističke posete Kulpinu, Bačkom Petrovcu, Čelarevu i Futogu (za organizovane grupe)

Predlog turističke posete Kulpinu, Bačkom Petrovcu, Čelarevu i Futogu (za organizovane grupe)

By
Font size: Decrease font Enlarge font
Futog Futog

Odlazak do Kulpina i poseta muzeju poljoprivrednih mašina. Zatim odlazak do Bačkog Petrovca  (većinsko slovačko stanovništvo) i poseta muzeju Slovaka i Matici Slovačkoj, a potom Etno kući Ahoj. U sklopu Etno centra “Ahoj“ osnovana je “škola zanata“ u  kojoj se pod budnim okom majstora možete i sami oprobati u izradi suvenira koji ćete poneti kući. Degustacija slovačkog kulena u kombinaciji sa kompotom kao salatom i drugim domaćim tradicionalnim specijaliteta. Svoj obilazak nastavljamo u Galriji slikara Urbančeka, koji se vratio posle radnog veka  završenog u Americi da stvara svoja slikarska dela u Petrovcu. Na njegovom motivima je život Slovaka u Vojvodini. Slike ne prodaje već u njegov poklon ovom selu. Odlazak zatim do Čelareva i poseta fabrici piva i muzeju piva a potom upoznavanje sa folklorom i nošnjom koju čuvaju Srbi koje  je poslednji ratni vihor u Bosni doneo u ovo selo. Nastavak puta do sela Futog, sela čiji je brend kupus. Kasni  ručak – degustacija brojnih specijaliteta od kupusa – tradicionalna i moderna kuhinja.

Napomena: Program je namenjen organizovani grupama. Opis ponude za posetu selu je deo "Slagalica - Puzzle programa" u kojem je u skladu sa Vašim željama, moguće kombinovati posetu i drugim selima, kao i uskladiti trajanje programa od nekoliko sati do nekoliko dana.

  • Email to a friend Email to a friend
  • Print version Print version
  • Plain text Plain text

Newsletter

Tagged as:

Futog, izleti

Image gallery

Rate this article

0