Home | Sva sela | Multikulti | Deronje | Predlog turističke posete selima Deronje – Bač – Bačko Novo Selo – Karadjordjevo (za organizovane grupe)

Predlog turističke posete selima Deronje – Bač – Bačko Novo Selo – Karadjordjevo (za organizovane grupe)

By
Font size: Decrease font Enlarge font
Deronje Deronje

Prema programu ovaj dan započinjemo u Deronjama. Obilazak dva romska naselja u ovom selu: jedno koje je pravo cigansko naselje sa malim siromašnim kućama i drugo u kojem žive Romi tamburaši. Romi koji imaju sreće da imaju talenat za sviranje veoma dobro žive u Vojvodini jer su veoma cenjeni i gotovo da nema slavlja ako na njemu nema cigana tamburaša. Zato su kuće u njihovom šoru bogate i velike. Po želji obilazak i neko od romskih domaćinstava. Potom obilazak galerije slika sa umetničke kolonije i etno kuće u kojoj ćemo imati prilike za predahom i ručkom sa domaćim specijalitetima.

Nastavak puta ka Baču i poseta tvrdjavi s početka 14 veka. U ovom mestu obilazimo tvrđavu Bač (njene ostatke), koja je najstarija tvrđava u Vojvodine i Franjevački samostan.

Ručaćemo u Bačkom Novom Selu, na čardi na obali Dunava. U povratku ćemo posetiti Karadjordjevo, čuveno lovište bivšeg predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita. Obilazak ergele i po želji fijakerima vožnja kroz lovište.

Napomena: Program je namenjen organizovani grupama. Opis ponude za posetu selu je deo "Slagalica - Puzzle programa" u kojem je u skladu sa Vašim željama, moguće kombinovati posetu i drugim selima, kao i uskladiti trajanje programa od nekoliko sati do nekoliko dana.

  • Email to a friend Email to a friend
  • Print version Print version
  • Plain text Plain text

Newsletter

Tagged as:

Deronje, Bačko Novo Selo, izleti, Karadjordjevo, Bač

Image gallery

Rate this article

0